Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Record aantal kandidaten op Vlaams Belang lijst

Record aantal kandidaten op Vlaams Belang lijst
Lokaal @ Vlaams Belang

Vlaams Belang schuift in oktober een record aantal kandidaten naar voren in Sint-Katelijne-Waver. In 2012 had men 12 kandidaten. Nieuwe lijsttrekker Jos Moeyersons is verheugd dat er nu 18 kandidaten op de lijst staan waaronder 12 mensen die er de vorige keer niet opstonden. Er staan inwoners uit alle kernen op de lijst. Met Moeyersons op plaats 1 en Greet Saels op plaats 2 staan de huidige gemeenteraadsleden bovenaan de lijst.

Vlaams Belang is dus hoopvol gestemd en komt naar de burger met een 60-tal voorstellen die de gemeente moeten beter maken. Opvallende voorstellen zijn o.a. het aanleggen van een carpoolparking aan de Mechelsesesteenweg, een verrijk je wijk-budget, jongeren inspraak geven op een jeugdforum va sociale media, het zaterdags inleggen van een shuttlebusje tussen de verschillende kernen als er geen akkoord komt met De Lijn voor een busverbinding tussen Waver en Katelijne, het verder uitbouwen van de site aan 't Grom (Groentenmuseum) en de bibliotheek aan Leyland een naam geven en buitenaf aanlokkelijker maken. Uiteraard komen ook rechtse thema's aan bod zoals voorrang geven aan onze eigen mensen in de sociale woningen, een verbod voor het dragen van een hoofddoek voor gemeentepersoneel invoeren, het weigeren van een islamitisch slachthuis of gebedshuis in SKW en een betere bevlagging en omkadering van het 11 juli-feest.
Wat de uitslag van de verkiezingen betreft stelt de partij dat de lijsttrekker met de meeste voorkeurstemmen burgemeester zou moeten worden; Zelf is Vlaams Belang beschikbaar om steun te geven aan een nieuwe bestuursploeg. Enkele partijen laten alvast de deur op een kier voor Vlaams Belang dat hoopt het verfoeilijke 'cordon' te doorbreken.

Onder de knop 'Programma' vinden jullie het lokale programma voor 2018.